Treballada victòria de Catalunya sobre Ucraïna

Res millor que enfrontar-se a equips potents per preparar el proper WTCOC que començarà d’aquí a un mes.

Dit i fet, el passat dimecres 10 de març Catalunya es va enfrontar a Ucraïna, un equip que va acabar a les portes de la fase final del darrer mundial. L’enfrontament va constar de 7 duels entre jugadors ucraïnesos i catalans. Tot seguit us fem cinc cèntims de tots ells.

Samuelsson – Danisvh

23 minuts. És el temps que en Danisvh va necessitar per acabar guanyant per 0-2. Tot i enfrontar-se a un molt bon jugador, el català no va deixar respirar al seu oponent imposant el seu ritme de joc en tot moment. Podríem resumir-ho per la via ràpida: va començar les partides a les 20 h, les va acabar a les 20.23 h i va agafar el tren per tornar a casa a dos quart de nou.

Jubjic – Duart

No només els jugadors catalans són capaços de guanyar partides de manera exprés. 12 minuts la primera i 13 minuts la segona, aquest va ser el temps que va necessitar Jubjic per guanyar per 2-0 a l’Eduard (Duart). Aquest triomf posava l’1-1 al global de l’enfrontament.

Bazilyuk – VisitorQ

Tot i el 0-2 final, en Jean Pol (VisitorQ) no ho va tenir fàcil per batre al seu rival. Bazilyuk va fer mostra de bons recursos tàctics i el va fer suar de valent. Durant la primera partida el jugador català va dominar al seu adversari, tot i que aquest va fer un intent arriscat per fer-se amb una ciutat molt llaminera. Tot i això, en VisitorQ va saber controlar les emocions i va administrar amb solvència els punts de marge de què disposava.

La segona partida va començar molt igualada, però a poc a poc en Joan Pol la va anar controlant fins que un error tàctic va permetre que el seu rival gairebé tanqués una ciutat de 18 punts que finalment no va arribar a bon port. Resultat final 70-69 i segon punt per al combinat català.

Adrear – Pronom feble

El debut de la Núria (Pronom Feble) amb Catalunya ens va deixar dues partides de gran nivell, tot i la derrota de la nostra jugadora per 2-0.

Pronom Feble va començar molt bé la primera partida, tot i que els diversos intents de bloc que va fer no van arribar a bon port, gràcies a la bona defensa del seu adversari. La clau d’aquesta partida va ser una granja de 24 punts que Adrear va fer seva just al tram final de la partida amb un quart granger.

La segona partida també es va decidir gràcies a les granges; Adrear va col·locar ràpidament un dels seus meeples a dues granges de 9 punts. Aquesta anticipació va ser clau perquè la Núria no pogués acabar remuntant. El triomf d’Adrear deixava en 2-2 el marcador global.

Fanalexn – Single Player

Un altre debut, en aquest cas el de l’Enric (Single Player). No és fàcil estrenar-se amb un jugador de nivell com és Fanalexn, però en Single Player ens va oferir una gran primera partida amb una voluntat clara de bloquejar els meeples del seu adversari. Malauradament l’ucraïnès es va defensar amb èxit i va endur-se la partida.

La segona partida va ser bastant diferent. Fanalexn va aconseguir majoria en una ciutat, gràcies a un seguit de llosetes que li van fer la feina molt fàcil. Aquesta situació va deixar la partida totalment decidida i un 2-0 final. Per primer cop Ucraïna es posava per davant en el marcador, 3-2.

Zaharik – Casumlolla

Duel d’alt nivell entre el capità de la selecció ucraïnesa i el nostre jugador alineat amb millor ELO.

La primera partida va tenir un resultat molt enganyós. Així, a mitja partida en Samu (Casumlolla) ja guanyava per 32-4, i semblava tot fet; qualsevol jugador amb poca experiència hauria desistit de remuntar, però no va ser el cas. Zaharik tenia sobre la taula diversos projectes a punt de tancar-se i va treballar per aconseguir concretar-los i així aconseguir la remuntada.

Tot i la derrota en Samu no es va arronsar i a les dues partides següents va desplegar una gran quantitat de recursos tàctics per aconseguir sumar per totes bandes. L’experiència del català el va portar a aconseguir un 1-2 final. En aquest moment l’enfrontament global quedava empatat a 3.

Lawyer – Defdean

Un altre jugador de gran nivell de l’equip ucraïnès, Lawyer, va començar perfectament el seu enfrontament, controlant la primera partida de principi a fi. Tot i la derrota, en Defdean no es va rendir i va treballar de valent per aconseguir empatar a l’endur-se la segona ronda.

La partida pel desempat va començar semblant a la primera, Lawyer imposant el seu joc i Defdean a remolc. Tot i això, el català va arriscar en diverses accions i va aconseguir fer-se amb la partida, 1-2 final. Com a resum direm que la sort forma part d’aquest joc, però també és cert que cal jugar de manera òptima perquè aquesta t’afavoreixi.

Al final Catalunya es va imposar per un ajustat 3-4, tancant de manera exitosa aquest primer enfrontament preparatori de cara al WTCOC 2021.