La Lliga

Un dels objectius de Carcassonne.cat és que algun dia, algún català pugui guanyar el mundial de Carcassonne que es celebra cada any a Essen (Alemania). El mundial són tot partides de 1vs1 (un jugador contra un altre, com si fossin els escacs). De fet, es juga amb un rellotge d’escacs on cada jugador té 15 minuts en total per jugar tota la seva partida.

La lliga catalana de Carcassonne segueix el mateix format que el mundial: Totes les partides son de 1vs1 y cada jugador té un màxim de 15 minuts per pensar (aquest temps està mesurat per un rellotge d’escacs o una app de mòbil que fa el mateix).

Té per objectiu principal la diversió dels participants i l’objectiu secundari de pujar el nivell de Catalunya en el joc 1vs1, de cara a poder guanyar el mundial algun dia.

La lliga de Carcassonne fa que tothom jugui una partida amb tothom. Si hi ha 30 jugadors vol dir que tothom jugarà 29 partides. Com que és impossible jugar 29 partides en un dia, la lliga de carcassonne es divideix en diferents dies (4 o 5 jornades). Per tant, es pot veure com un torneig que dura 4 o 5 dies; on al final hi haurà un únic guanyador de la lliga. La part que la fa interessant és que cada jornada té un premi per el millor jugador d’aquella jornada. Per tant, no importa si les anteriors jornades t’han anat molt malament. Potser no tens opció a guanyar la lliga, però sí que tens opció de guanyar aquella jornada.