La Lliga

Avui dissabte 1 d’octubre obrim les inscripcions de la tercera edició de La Lliga Catalana de Carcassonne.

Així, tornem a posar en marxa la primera gran competició que vam organitzar des de Carcassonne.cat, una competició que ens vam veure forçats a aturar a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Durant aquests dos anys llargs sense Lliga hem fet moltes coses, però mai hem oblidat quin era un dels nostres grans objectius a aconseguir amb la creació de La Lliga i els campionats presencials: apujar el nivell de coneixement (tàctic, estratègic i psicològic) del joc Carcassonne per part de la comunitat de jugadors i jugadores de Catalunya. Tot sense perdre mai el tarannà lúdic, social, i amigable que el joc i la sana competició, com a excuses i punts de trobada, ens hi propicien.

Abans que llegiu les normes d’enguany, us volem anunciar una gran novetat; aquest any, els quatre primers classificats o classificades de La Lliga guanyaran plaça directa als encreuaments dels 8 millors del Campionat de Catalunya, competició on es decidirà qui serà el o la representant de Catalunya al mundial d’Essen 2023.

També volem agrair la participació dels clubs, patrocinadors i entitats del territori que s’han obert a col·laborar amb nosaltres; moltes gràcies, sense vosaltres La Lliga no tornaria a ser una realitat.

Així doncs, donem la benvinguda a la Lliga Catalana 2022/2023!

Lliga 22/23 Cartell

Bases Lliga Catalana de Carcassonne  

1. Hi podrà participar tothom que sigui major de 16 anys, sigui nascut o visqui a Catalunya i conegui les normes del Carcassonne bàsic.

2. Hi haurà 32 places disponibles. 

3. El preu de participació serà de 10 euros. S’hauran de pagar en efectiu a la primera jornada, abans de començar a jugar. Aquest pagament anirà destinat a sufragar despeses com: esmorzar per als participants i premis.

4. El període de preinscripció serà de l’1 al 31 d’octubre. Si se superen els 32 inscrits, les places s’ocuparan per rigorós ordre d’inscripció. 

5. La lliga constarà de quatre jornades: 13 de novembre (Sagrera, Barcelona, Carrer de Berenguer de Palou, 64-66), 22 de gener, (CAE, Manresa, Plaça Mil Centenari, s/n)26 de març (La Fàbrica, Cabrils, Carrer Domènec Carles, 21) i 21 de maig (Casino Llagosterenc, Llagostera, Plaça Catalunya, 6). L’organització es reserva el dret de suspendre una de les jornades en funció de la participació. 

6. Les partides començaran a les 9 del matí, i l’hora aproximada de finalització és les 14:30. Pel bon funcionament de la lliga, preguem puntualitat a tots els participants.

7. Cada jugador jugarà una vegada contra cadascun dels seus oponents.

8. Les partides seran de dos jugadors i amb 15 minuts per bàndol. Si un dels jugadors exhaureix aquest temps, perdrà immediatament la partida.

9. Per tal de controlar el temps, caldrà que tothom tingui descarregada al telèfon l’aplicació “Chess Timer” (o similar) o bé portar un rellotge d’escacs. 

10. Per la classificació general de la lliga es tindrà en compte: 

a. Punts (Victòries + 0,5*empats) 

b. Sonnenborn-Berger (millor desempat qui hagi guanyat els rivals amb més punts). 

c. Resultat de l’enfrontament directe entre els jugadors implicats 

11. Per la classificació de cada jornada es tindrà en compte: 

a. Punts (Victòries + 0,5*empats) 

b. Diferència de punts de les partides (suma de diferència de les victòries menys suma de diferència de les derrotes). 

c. Sorteig 

d. En cas d’incompareixença o de descans (en cas de ser imparells), es comptarà victòria per qui sí que s’ha presentat o per qui ha descansat per 10 punts de diferència. 

12. En cas que un jugador no es presenti a una de les tres primeres jornades (avisant a l’organització), tindrà dret a recuperar les partides amb els seus oponents durant 30 dies naturals de manera presencial (si no hi ha acord de lloc, al municipi de qui sí que s’ha presentat). Les partides que no recuperi seran donades per guanyades pels seus oponents. En cas de dues incompareixences o d’una incompareixença sense previ avís, el jugador en qüestió serà expulsat de la lliga i totes les seves partides (jugades i per jugar) seran comptades com a derrotes. En cas d’una única incompareixença a la darrera jornada (avisant), el jugador en qüestió perdrà totes les partides d’aquell dia. 

13. Els quatre primers classificats de la Lliga aconseguiran plaça per la segona fase del Campionat Nacional Català. Nota: en cas d’optar a aquestes quatre places, els jugadors no poden participar a cap altre Campionat Nacional, excepte el Nacional Català. Si no es vol optar a aquestes quatre places (i reservar-se el dret de jugar un altre Campionat Nacional), s’ha d’indicar al formulari inicial.

14. L’organització es reserva el dret d’expulsar qualsevol jugador amb actitud antiesportiva. 

15. L’organització es reserva el dret de solucionar com cregui convenient qualsevol punt no previst a aquestes bases. 

Formulari d’inscripció