Regles CCC2021

Campionat de Catalunya de Carcassonne (classificatori per al mundial d’Essen 2021)

Hi podrà participar tothom que compleixi els següents requisits:

 • Haver nascut i/o viure actualment a Catalunya
 • Saber les regles del joc bàsic de Carcassonne
 • Disposar d’un compte actiu a boardgamearena.com (BGA)
 • Estar disposat a anar a jugar el mundial a Essen el 16/17 d’octubre (sisplau, si no hi estàs disposat, no t’inscriguis a aquest campionat)
 • Tenir accés a un dispositiu electrònic amb possibilitat de descarregar una aplicació per controlar el temps de les partides (o un rellotge d’escacs).

Format

El torneig constarà de tres fases: la fase classificatòria, la fase de grups i la fase final. Els jugadors que hagin estat membres de la selecció catalana el 2020 i/o el 2021 accediran directament a la fase de grups. Totes les partides es jugaran a dos jugadors, amb el Carcassonne bàsic i amb 15 minuts de temps per a cada jugador.

Fase classificatòria

Es jugarà a la plataforma BGA el dissabte 24 de juliol a les 10 del matí. Hi haurà en joc les places restants de 20 que no ocupin els ja classificats per la fase de grups (per exemple, si hi a 12 jugadors de la selecció, hi haurà 8 places en joc). El sistema previst és suís a 7 rondes. L’organització es reserva el dret de modificar el sistema de competició d’aquesta fase en funció del nombre d’inscrits.

Fase de grups

Es jugarà el diumenge 1 d’agost a partir de les 10:00 h del matí al Club Amatent de Sant Vicenç dels Horts (espai a l’aire lliure). Els 20 jugadors es repartiran en dos grups aleatòriament. Dins de cada grup es jugarà una lligueta en format round-robin. Al matí es jugaran 6 partides i a partir de les 15:00 h les 3 restants. Els criteris de classificació seran, per aquest ordre:

 1. Punts obtinguts (victòries + empats*0,5)
 2. Sonnenborn-Berger (punts dels jugadors als que s’ha guanyat + 0,5* punts dels jugadors amb els que s’ha empatat)
 3. Enfrontament directe
 4. Diferència de punts de Carcassonne acumulada a les partides
 5. Punts acumulats de Carcassonne a les partides

Els tres millors de cada grup accediran a la fase final.

En cas de no poder-se jugar presencialment degut a la situació de pandèmia (restriccions o decisió de l’organització), el torneig es jugarà a partir de les 9 del matí a la plataforma BGA. Es faran servir el sistema de classificació esmentats anteriorment (ignorant els desempats que proposa la BGA).

Fase final

Es jugarà diumenge 8 d’agost a partir de les 10:00 h al Club Amatent de Sant Vicenç dels Horts (espai a l’aire lliure). Es jugaran les següents eliminatòries al millor de tres partides:

 1. Segon del grup A contra tercer del grup B (10 del matí)
 2. Segon del grup B contra tercer del grup A (10 del matí)
 3. Primer del grup A contra el guanyador de l’eliminatòria (2) (11:45 del matí)
 4. Primer del grup B contra el guanyador de l’eliminatòria (1) (11 45 del matí)
 5. Guanyador de l’eliminatòria (3) contra guanyador de l’eliminatòria (4) (3 de la tarda)

El guanyador de l’eliminatòria 5 serà el guanyador del campionat classificatori i obtindrà la plaça per jugar el mundial d’Essen.

En aquestes eliminatòries, qualsevol partida que acabi en empat comptarà com a victòria pel jugador que no ha començat. A la primera i la tercera partida, començarà el mateix jugador, i a la segona, començarà l’altre. Es decidirà qui comença amb els següents criteris:

 1. Millor posició a la fase de grups
 2. Més punts a la fase de grups
 3. Sorteig

En cas de no poder-se jugar presencialment degut a la situació de pandèmia (restriccions o decisió de l’organització), el torneig es jugarà amb el mateix format i horari a través de la plataforma BGA. Es crearà un mini-torneig per cada eliminatòria i respecte el format presencial canviarà el jugador inicial (serà aleatori).

Inscripcions

Per inscriure’t cal omplir el següent formulari abans de les 14:00 h del divendres 23 de juliol.

Informacions addicionals

Des de l’organització demanem que només us hi apunteu si teniu previst jugar tot el procés classificatori (o fins que sigueu eliminats) pel bon funcionament del torneig. També us demanem que només us inscriviu si teniu previst anar a Essen a jugar el mundial en cas de guanyar.

Durant les fases presencials serà obligatori l’ús de mascareta (recomanem que sigui FFP2).

Segons la normativa del mundial, no es poden jugar dos campionats classificatoris al mundial diferents. Així doncs, tots els jugadors que es classifiquin per la fase de grups han de renunciar a jugar el campionat classificatori d’Espanya 2021. Si no hi esteu disposats, sisplau, no us hi apunteu.