Regles CCC2022

Campionat de Catalunya de Carcassonne (classificatori per al mundial d’Essen 2022)

El torneig es disputarà el 19 de juny a les 10 h a l’Espai Jove La Capella de Sant Vicenç dels Horts (c. Albacete, 1-9) i el 17 de juliol a les 10 h a l’Acadèmia Owl de Sant Andreu de la Barca (ptge. dels Segadors, 4). Hi podrà participar tothom nascut i/o empadronat a Catalunya i que no participi en cap altre campionat nacional.

Les partides seran de dos jugadors i amb 15 minuts per bàndol. Per controlar el temps, demanem als jugadors que tinguin instal·lada al mòbil l’aplicació “Chess Timer” o similar. Si un jugador esgota tot el temps de la partida, la perdrà immediatament.

El guanyador del campionat tindrà el dret de representar Catalunya al campionat mundial d’Essen.

El format de la primera fase (dia 19 de juny) dependrà del nombre de jugadors inscrits:

  • 12 o menys: lligueta round-robin entre tots els jugadors. En cas d’empat a punts al final de la lligueta, es desempatarà amb el sistema Sonenbon-Berger, i si persisteix l’empat, guanyarà qui hagi guanyat l’enfrontament directe entre els jugadors, i si segueix persistint, determinarà la posició la diferència de punts de les partides.
  • Entre 13 i 24: sorteig en dos grups i lligueta round-robin. En cas d’empat a punts al final de la lligueta, es desempatarà amb el sistema Sonenbon-Berger, i si persisteix l’empat, guanyarà qui hagi guanyat l’enfrontament directe entre els jugadors, i si segueix persistint, determinarà la posició la diferència de punts de les partides.
  • Més de 24: sistema suís amb tots els jugadors. En cas d’empat a punts al final de la primera fase, es desempatarà amb el sistema Bucholz, i si persisteix l’empat amb la diferència de punts de les partides.

El format de la segona fase serà una final a sis:

  • Si hi ha menys de 13 jugador o bé més de 24, els sis primers de la fase prèvia es classificaran per a la fase final. Els dos primers obtindran bitllet directe per a les semifinals, i els quatre següents per als quarts de final. Quadre: (1r vs (4t vs 5è)) vs (2n vs (3r vs 6è))
  • Si hi ha entre 13 i 24 jugadors, es classificarà per a les semifinals el campió de cada grup i per als quarts de final el segon i el tercer. Quadre: (1r A vs (2n B vs 3r A)) vs (1r B vs (2n A vs 3r B)

Per cada eliminatòria es disputarà un matx al millor de tres partides. En cas d’empat en una partida, el guanyador serà considerat el jugador que no hagi estat l’inicial. El jugador més ben classificat (en cas d’empat, amb més punts) a la fase prèvia serà inicial a la primera i l’eventual tercera partida.

El guanyador de la fase final serà el campió de Catalunya de Carcassonne 2022.