Big Carcassonne

Què passaria si juguem una macro partida amb molts jocs de Carcassonne a l’hora? Quants participants podrien jugar? Com ho hauríem de muntar perquè no fos un CAOS?

Es juga en una taula allargada com aquesta.

La meitat dels jugadors seu a un costat de la taula (zona lluna) i l’altre meitat seu a l’altre costat de la taula (zona sol).

Les regles del joc són les mateixes que les del Carcassonne bàsic, però sobre una quadrícula predefinida que comparteixen 2 jugadors. La velocitat del joc ha de ser igual per a tothom. Quan el coordinador de la partida diu que els jugadors de la zona lluna han d’agafar i col·locar una lloseta, ho han de fer tots a l’hora, i l’han de col·locar a dins de la quadricula predefinida.

A mesura que avança el joc, els diferents mapes aniran creixent; i com que la quadrícula està predefinida, en algun moment un mapa connectarà amb un altre. Quan això passa, els jugadors podran col·locar les seves llosetes tant en el mapa que tenen davant, com en el mapa que tenen al costat.

La gràcia del Big Carcassonne és la lluita dels camps; que en aquest cas poden ser enormes!

La part més complicada de l’organització, ja no és preparar una quadrícula predefinida; sinó guardar les llosetes que pertanyen a cada joc un cop estan totes col·locades i barrejades a sobre de la taula allargada.

Però tret d’això, la partida és força entretinguda.