CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CARCASSONE 2024


Parador Nacional de La Seu d’Urgell
Festival del Joc del Pirineu

Per primera vegada, Devir ha proposat a Carcassonne.cat de celebrar la Fase Final del Campionat de Catalunya de Carcasonne dins el marc del Festival del Joc del Pirineu.


Són les 09:45h del dissabte 6 d’abril i els companys carcassonaires ens anem retrobant davant del Parador Nacional de La Seu d’Urgell, on aquest any té lloc aquest torneig tan esperat. Avui ens enfrontem els 8 primers classificats de la Lliga Catalana de Carcassonne amb els 8 primers classificats de la Fase Prèvia del Campionat de Catalunya.

Arriben les 10:00h. Deixem 15 minuts de cortesia per si arriba algun participant que encara falta. Finalment es confirmen 2 baixes i comencem el torneig amb 14 jugadors.

Després de la primera ronda la Marisol, el Roger, el Santi, el Juan Carlos, la Núria i la Míriam quedem eliminades i els nostres companys continuen cap a quarts de final.
Ara s’hi incorporen en Samuel i en Jordi, que s’havien classificat directament a quarts en faltar els seus contrincants.

Cap a les 13:00h s’acaba la 2ª ronda classificant-se per a les semis Dani Garcia, Dani Angelats, David Bourdois i Eduard Llorca. Però això serà després de dinar. Ara fem una aturada per descansar una mica, reposar forces, potser estirar les cames tot passejant per la fira del joc, o caminar fins la Torre de Solsona per aconseguir el premi que proposa el Festival.


Les 16:00h. És hora de tornar-hi!


La cosa està cada vegada més emocionant: per una banda els dos Danis es baten en un duel del que acaba sortint vencedor el de l’Alt Maresme i per l’altra en David i l’Eduard, que es coneixen molt bé el joc l’un de l’altre de tants divendres entrenant junts, juguen 3 partides molt, molt renyides. El nivell dels dos és tan alt, que fins ben bé al final no se n’intueix el guanyador: l’Edu.


I ara sí, ara ja som a la Final, aquí en Daniel Angelats i l’Eduard Llorca que han anat abatent tots els seus rivals, es juguen el lloc de Campió de Catalunya i la plaça a Essen!


A la primera partida el de Tordera sembla tenir-ho tot de cara fins que l’Edu bloqueja l’entrada al camp a un meeple del Dani. A aquest darrer la cosa se li complica i ha d’acabar jugant-se-la amb una ciutat que només pot tancar si li surt una tapa, que li acaba sortint al final i li dona la partida. A la segona, tot apunta que el Dani ho té força sota control, però ell no s’ho acaba de creure fins que aconsegueix entrar el 3er meeple a la granja gran. Ara l’Eduard ja no hi té res a fer.

Tenim guanyador i representant a Essen!!! Daniel Angelats defensarà Catalunya al Campionat del Món de Carcassonne i segur que ho farà com un Senglar!!


Quadre del Torneig


19:00h Un cop feta l’entrega dels trofeus només ens queda agraïr a l’organització del festival la seva predisposició i amabilitat i a Devir la confiança, els premis i l’oportunitat que un de nosaltres pugui assistir al torneig més important de Carcassonne com és el mundial d’Essen.

Acabem el dia tal com l’hem començat, acomiadant-nos entre somriures davant del Parador de La Seu.