Catalunya 4 – 1 Brasil

Diumenge passat vam jugar el segon matx del mundial online. En aquesta ocasió, ens vam enfrontar a Brasil. L’alineació catalana va ser molt semblant a la de la setmana passada: David, Miquel, Toni, Dani, i Eduard Llorca (Duart) que va entrar en el lloc d’en Samu. Per part del conjunt americà, notable baixa del temible Fukuda, possiblement aplanant-nos una mica el camí, però seguíem tenint davant cinc jugadors duríssims.
Va ser precisament el debutant, l’Eduard, qui va inaugurar a favor nostre el marcador. Amb el joc implacable de l’escola tonisoleriana es va imposar per 96 a 81 i 119 a 113. Tenint en compte que dissabte va guanyar el torneig de les cireres, va culminar cap de setmana rodó: entre les dues competicions, set victòries en set partides. Enhorabona, Eduard!

El fundador de la mateixa escola de la que parlàvem, en Toni, aconseguia eixamplar distàncies. Dues victòries en dues partides molt ben controlades de principi a fi. Tant és així, que fins i tot, gairebé repeteix el marcador: 97 a 77 i 97 a 72. Però un 2 a 0 no és garantia de res (ho sabreu si vau seguir el matx Espanya-Xina), calia rematar!

L’encarregat de clavar el cop de gràcia va ser en Miquel. Això sí, no pas sense fer-nos patir el que no està escrit! Als que creieu que exagerem, us convidem a recuperar-ne l’streaming: https://www.youtube.com/watch?v=kjbIsVdWQeI El resultat final va ser de 109 a 102 i 72 a 72. Tercer empat i tercera vegada que la regla dels empats ens somriu! Els dos finals es van resoldre pràcticament a cara o creu, i tal com va reconèixer ell, la sort que l’hi va faltar en un final semblant al torneig de les cireres, la va tenir diumenge.

En David se sumava a la festa, aquest cop amb remuntada inclosa. Tres partides amb una intensitat de càlcul i estratègia a la que ja ens té acostumats. A la primera es va imposar el jugador brasiler per 51 a 63, però a les altres dues va ser en David qui va aconseguir més punts: 84 a 68 i 92 a 85. No és gens fàcil refer-se d’una ensopegada a la primera partida; bravo!

Finalment, qui escriu, no va poder arrodonir el resultat del matx. A la primera partida, algunes imprecisions van decantar la balança a favor del brasiler (96 a 114), però a la segona, una granja gran ben controlada (i alguna lloseta en el moment clau) van permetre l’empat (91 a 80). Finalment, a la partida decisiva, un seguit de despropòsits ocasionats l’atzar combinada amb una alta precisió en el joc del jugador americà, no van donar opció a que el darrer punt es quedés a Catalunya (59 a 95).

En resum, una altra molt bona victòria de l’equip català en aquest mundial, que ens encarrila l’accés als quarts de final. Per aconseguir-ho, necessitem, segurament, algun puntet més, que intentarem aconseguir aquesta setmana contra Romania. No serà una gesta fàcil, entre els seus jugadors hi ha el vigent campió del món!

Acabem amb un breu repàs del mundial (si en voleu saber tots els detalls, ja sabeu que ho podeu consultar a aquest mateix web). Dues de les seleccions, per a molts favorites, caminen amb pas ferm cap a la següent fase: Japó i Alemanya ja porten dues victòries i lideren els seus respectius grups. Noruega segueix presentant candidatura com a equip revelació: en aquesta ocasió van tombar Estats Units per 4 a 1. Campanada al grup D: el potent equip de Taiwan va sucumbir davant Perú per 2 a 3. Aquest 2020 no hi ha hagut setmana santa (si heu estat molt atents a les notícies, potser n’heu sentit a parlar), però Espanya ha fet el seu viacrucis particular: la gesta de remuntar un 2 a 0 advers, perdent les 5 partides de la ronda inicial. Gairebé podem parlar d’un miracle que els permet mantenir opcions de passar ronda.