Arrenca la 3a Lliga Catalana de Carcassonne

Ahir, 13 de novembre de 2022, es va donar el tret de sortida a la 3a Lliga Catalana de Carcassonne des de La Torre de La Sagrera, a Barcelona

Els 25 inscrits que havien confirmat assistència (+1) han matinat per arribar puntuals a la cita. I diem +1, perquè un dels acompanyants s’ha acabat animant a última hora. Ben fet!

Enguany els participants han arribat des de punts molt diversos del territori català. Destacava el grup dels osonencs, ben uniformats amb samarretes liles, però també hi havia representants de Llagostera i la Llagosta (no farem bromes…), Gavà, Bescanó o Cabrils, entre d’altres. Ara, volem destacar especialment la presència internacional a la competició: tres participants ucraïnesos i una brasilera, tots temporalment residint en terres catalanes, que han vingut amb moltes ganes de distreure’s i compartir la passió pels jocs.

A les 9 del matí, un cop fetes les presentacions, explicat el procediment i resolts els dubtes, s’ha fet el sorteig de taules. Ben aviat les cares de son s’han anat substituint per cares de concentració i el silenci regnava a la sala. Acabada la primera partida, s’ha pogut veure un to de distensió general: després d’haver assimilat el funcionament (per a alguns dels assistents era el primer torneig de Carcassonne!), els somriures i les converses han anat en augment, fins al punt que la competició ha acabat quedant una mica en segon pla. Cap incidència i molt bon ambient en totes les taules al llarg del matí.

En acabar la 6a ronda, la classificació de la primera jornada ha quedat encapçalada per la participant brasilera, Isabella Delcorso, que ha guanyat totes les partides. Parabéns! En segona posició, Núria Casanovas, també amb 6 victòries, seguida de Daniel Angelats, amb 5 victòries i un empat. Però això només era el primer dia de quatre: tots els participants han de jugar 19 partides més, encara, repartides en tres jornades. Així, doncs, tothom continua amb opcions d’acabar primer!

Al migdia ha arribat l’hora de repartir premis: dos jocs i tres llosetes ben especials. Un dels jocs era per a qui encapçalés la jornada; per tant, se l’ha endut Isabella Delcorso. L’altre se sortejava entre tots els participants i ha anat a parar a mans d’un dels representants osonencs: Marçal Mialet. Enhorabona!

Aquest premi i el de la guanyadora de la jornada són gentilesa de Devir

D’altra banda, les llosetes repartides tenen una llarga història al darrere, que us vam explicar en aquesta entrada. Es tracta d’unes llosetes commemoratives solidàries que Hans Im Glück va posar a la venda a la fira d’Essen per recaptar fons per a Ucraïna. Comptant amb la presència d’ucraïnesos a la sala, era gairebé obligat que se n’anessin amb un record cap a casa. Així, doncs, una de les llosetes ha sigut per a Ievqenii Suzdaltsev, i l’altra ha anat a parar a la família Burda, representada per pare i fill (Vladyslav i Dmytro). La tercera lloseta, que s’ha sortejat entre tots els participants tal com estava previst, se l’ha enduta Míriam López. Sens dubte, un bon record!

No ens queda res més que agrair a tots els participants l’assistència i la bona disposició. Ens retrobarem a Manresa el 22 de gener, esperem que amb les mateixes ganes i il·lusió d’avui. Gràcies carcassonneros i carcassonneres!!