Catalans i espanyols ens vam tornar a enfrontar, després d’uns mesos, en un matx amistós. Si heu sumat els punts, veureu que vam jugar a 10 taulers; justament al no jugar-nos-hi res més que la il·lusió de guanyar, podíem deixar la porta oberta a un hipotètic empat. El ritme de joc va ser una mica diferent de l’habitual: la velocitat lenta de les partides normals de la BGA (més ràpid que jugar a 15 minuts).

Per part nostra, vam alinear un parell de debutants en matxos internacionals, l’Alberto Martínez i en Josep Carlos, dos jugadors que ja havien tingut alguna oportunitat de jugar representant Catalunya, en Siddharta Navarro i la Míriam López, i un gruix considerable dels habituals: l’Óscar Méndez, la Núria Casanovas, en Jordi Carlos, en Samu Arroyo, l’Eduard Llorca i qui us ho està explicant. L’equip espanyol va venir disposat a mossegar alineant bona part de l’artilleria (si jugueu habitualment online probablement us sonin els usuaris Valle13, Zokanero, JulianoApostata, entre altres).

Catapultat pel ritme de joc, els desenllaços dels duels amb dos a zero van ser força ràpids, i no us en sabem explicar l’ordre perquè van acabar tots en un petit lapse de temps. La qüestió és que en vam sortir força ben parats: 4 victòries (Míriam, Siddharta, Eduard, Dani) i tres derrotes (Alberto, Josep, i Jordi). Tot quedava en mans de la Núria, l’Óscar i en Samu. Bé, d’ells i dels seus oponents, que no es mamaven pas el dit!

La darrera corba no va servir de gaire res a la Núria. Però al seu rival sí que l’hi hagués servit: s’hagués pogut unir a la granja i, probablement, decantar la balança cap al seu cantó. L’Óscar va llançar un doble atac kamikaze a una granja immensa (entre altres coses, perquè no fos l’oponent qui ho fes) amb un 50% d’eficiència. Això sí, suficient per assegurar la victòria de la partida, del duel i del matx. En Samu va posar la cirereta al pastís amb una treballada i ajustada victòria.

Finalment, doncs, victòria per 7 a 3. Molt bona experiència per tots plegats i amb ganes de jugar més amistosos abans del proper mundial!