Victòria ajustada del Japó contra Catalunya

El 20 de març de 2021 els jugadors catalans oposen resistència però acaben caient davant dels vigents campions del mundial de Carcassonne per equips.

Als catalans els agraden els reptes i en la segona jornada de preparació per al WTCOC 2021 s’han enfrontat, ni més ni menys, que als campions de l’edició passada del mundial de Carcassonne per equips. Si bé aquestes seleccions ja s’havien vist les cares (o les pantalles) en altres ocasions, aquest dissabte han tingut lloc molts duels inèdits, ja que tots dos equips compten amb noves incorporacions. El matx, que ha estat molt disputat i ha acabat decantant-se cap al costat japonès per 3-2, ha servit per posar a prova els nous jugadors i per comprovar amb quin estat de forma arriben al mundial d’enguany alguns dels veterans. Us deixem amb un resum dels enfrontaments.

should – Manel_m_l / Japó 0 – Catalunya 1

Espectacular debut del Manel (Manel_m_l) amb la selecció catalana. S’havia d’enfrontar a un dels jugadors més forts de la BGA i, lluny d’acovardir-se, ha deixat clar que vol fer-se un lloc entre els millors.

En la primera partida no hi ha hagut grans ciutats, ni camins llargs, ni tan sols camps gaire grans… sinó molta constància. Tots dos jugadors s’han anat vigilant de ben a prop durant tota la partida. Quan un sumava, l’altre responia de pressa. Al final, però, gràcies a uns quants punts extra del camp, el Manel s’ha pogut endur la victòria.

En la segona ronda, el jugador català encara ha guanyat amb més solvència. Ben aviat ja s’havia col·locat més de 20 punts per sobre del seu rival. S’ha mantingut per davant en el marcador durant la resta de la partida i ha arribat a ampliar la diferència fins a 38 punts a falta de set llosetes per al final. Malgrat que el jugador japonès no s’ha rendit en cap moment, ben poc ha pogut fer davant d’aquesta distància. L’enhorabona, Manel!

dshocker – Duart / Japó 0 – Catalunya 2

L’únic duel entre jugadors veterans de les respectives seleccions ha acabat amb una contundent victòria a favor del català.

En la primera ronda, tots dos jugadors han anat fent avançar el marcador bastant en paral·lel al llarg de la partida. L’Eduard (Duart), però, ha marcat una gran diferència en la recta final: no només ha aconseguit quedar-se un camp de 24 punts, sinó que mentre ell hi anava posant meeples i alhora bloquejava els intents del rival per entrar-hi, ha augmentat encara més l’avantatge sumant punts de ciutats inacabades. Un final impecable.

Tot i que la segona partida ha acabat una mica més igualada, l’Eduard ha estat qui n’ha marcat el ritme. Davant de l’experiència de la primera partida, dshocker no s’ha volgut quedar sense camps. En aquest cas, però, estaven molt més repartits, i abans que el jugador japonès comencés a posar grangers a fer feina, l’Eduard ja s’havia preocupat d’anar acumulant punts per totes bandes. I per no fer curt, també ha posat uns quants grangers a treballar… Molt ben jugat, Eduard!

3106kun – single player / Japó 1 – Catalunya 2

Tot i que 3106kun n’ha tingut prou amb dues partides per superar single player, el jugador de l’equip català no li ha posat les coses gens fàcils: dos duels, dos resultats finals molt ajustats.

Els nervis no són bons, i l’Enric (single player) aquest cop s’ha sabut agafar les coses amb calma contra un rival de molt nivell. Ha invertit quatre vegades més temps que el japonès per resoldre les jugades de la primera partida. I si bé no ha aconseguit la victòria final, sí que ha pogut plantar cara amb molta dignitat. I el que és més important: ha guanyat confiança.

En la segona partida, potser perquè després del resultat anterior es veia amb opcions de guanyar, l’Enric li ha complicat encara més la vida al jugador japonès. Tant, que els temps de reflexió s’han equilibrat completament: 9 minuts per banda. La partida ha acabat pràcticament amb la mateixa diferència de punts que l’anterior, però l’esforç que ha hagut de fer 3106kun per guanyar ha estat notable. Amb calma i confiança, s’arriba lluny. Endavant, Enric!

tokky_ – Pronom feble / Japó 2 – Catalunya 2

Malgrat haver forçat el desempat després de perdre la primera partida, Pronom feble deixa escapar la victòria en l’últim moment.

En la primera partida, tokky_ ha deixat clar que no s’havia incorporat a la selecció japonesa per passar l’estona: ha fet més punts que la Núria (Pronom feble) en pràcticament totes les categories: camins, ciutats, abadies… només els camps han acabat amb empat. Ara bé, la Núria també tenia pendent demostrar el mateix que el seu rival, i a la segona partida, la cosa s’ha capgirat: tancant ciutats i camins, cap a mitja partida ha aconseguit un avantatge còmode en el marcador, que ha sabut mantenir fins al final.

Si bé la tercera partida ha començat bastant igualada, la Núria l’havia anat portant a poc a poc cap al seu terreny i semblava que la tenia controlada… però no ha estat així, perquè els nervis han passat factura a la jugadora catalana i tokky_ no ha deixat escapar l’oportunitat que se li ha presentat de conquerir una ciutat inacabada que valia tant com el camp més gran. Núria, keep calm and carry on!

Koko_TRAPS – VisitorQ / Japó 3 – Catalunya 2

El Joan-Pol (VisitorQ) ha començat plantant cara a Koko_TRAPS, però el jugador japonès ha sabut remuntar gràcies a la seva experiència, estratègia, eficàcia… i també una mica de sort.

Després d’una primera partida ajustada que ha acabat amb una victòria molt treballada per part del Joan-Pol, Koko_TRAPS ha aconseguit empatar el marcador. En la segona partida, el jugador de l’equip català ha anat aguantant el tipus al llarg de la partida, però cap al final s’ha vist clar que Koko_TRAPS tenia una estratègia ben definida: prendre possessió dels camps. Tot i els intents del Joan-Pol per empatar a grangers, el japonès ha arribat a treure-li 27 punts de diferència.

La partida que havia de decidir cap a quin costat es decantava la balança ha començat bastant igualada. Cap a la meitat, però, la sort ha afavorit Koko_TRAPS, que ha vist com li sortien unes quantes peces clau seguides i les ha aprofitades a la perfecció. S’ha anat distanciant cada vegada més del Joan-Pol, que ja no ha pogut fer res per atrapar-lo. La determinació del japonès ha donat fruit. Ànims, Joan-Pol, que saps que pots!