Procés classificatori per formar part de la selecció catalana pel mundial de Carcassonne 2021

Amb motiu de la celebració del mundial 2021 de Carcassonne per equips del pròxim mes d’abril, Carcassonne.cat obre un procés classificatori per escollir els representants de la selecció catalana.

Donat el nivell que s’ha vist que hi ha en una competició propera en el temps com és l’europeu, es mirarà de tenir l’equip més ferm i consistent possible, intentant aconseguir 10 jugadors/es de perfil regular i un alt nivell competitiu acreditat. Tenint en compte que Carcassonne és un joc on la sort juga un paper important, sembla vital tenir jugadors/es que compleixin aquests dos requisits més enllà que hagin guanyat algun torneig puntual.

Ja que actualment no comptem amb la Lliga Catalana, l’únic lloc on creiem que ara per ara es pot avaluar de manera regular les aptituds dels jugadors/es és a la plataforma Boardgamearena, web on juguen els millor jugadors del món i on molts/es dels nostres jugadors hi juguen habitualment.

Requisits per participar en el classificatori:

 • Haver jugat un mínim de 30 partides de Carcassonne a la plataforma Boardgamearena; és important que els i les jugadores estiguin familiaritzats amb la plataforma on es desenvoluparà la competició.
 • Tenir o haver tingut la qualificació “Strong” com a màxim històric personal mínim dins de la mateixa Boardgamearena en les partides jugades a Carcassonne. Aquesta qualificació és definida pels punts “Elo” aconseguits en funció de les victòries i derrotes de cada jugador/a. Creiem que es tracta d’una puntuació que pot ser més o menys la que representa el nivell regular d’un jugador tot i que no és una veritat absoluta.

Inscripcio:

Per participar al classificatori cal omplir el següent formulari:

Enllaç al formulari

Un cop es formalitza la inscripció es pot actualitzar tants cops com calgui; això vol dir que un/a jugador/a que s’inscriu el dia x amb la categoria Strong, pot modificar la seva inscripció si assoleix un nivell superior fins al 20/01/2021.

Com ho farem:

Els jugadors seran repartits en 3 grups en funció del seu “Elo”/ Categoria màxima assolida a la BGA amb data 20/01/2021.

 • Grup A:     Strong (300 “Elo”)
     
 • Grup B:     Expert (500 “Elo”)
     
 • Grup C:     Master (700 “Elo”)

Els jugadors que tinguin la categoria de Master formaran directament part de la selecció, sempre que la xifra de jugadors amb aquest assoliment no excedeixi de 10.

El procés classificatori es durà a terme amb un seguit de tornejos de partides de 2 jugadors i 15 minuts per bàndol. El format final dependrà de la quantitat de gent que s’apunti i el seu “Elo”.

En el cas que els jugadors del grup B + els del grup C siguin 9 o més:

 • Fase 1: el dia 30/01/2021 a les 10 h es disputarà un torneig entre tots els jugadors del grup A. Si el nombre de jugadors és 8 o menys, serà un torneig round-robin, en cas contrari, serà amb sistema suís a 7 rondes. Els dos primers classificats continuaran en el procés, i en cas que el nombre de jugadors del grup B sigui imparell, també ho farà el tercer.
 • Fase 2: el dia 06/02/2021 a les 10 h es disputarà un torneig entre tots els jugadors del grup B i els 2/3 primers classificats de la fase 1, amb sistema suís a 7 rondes. Tots els jugadors que acabin a més de mig punt de distància de la zona de no classificació, passaran a formar part de l’equip. Tots els jugadors que acabin a més de mig punt de distància de la zona de classificació seran eliminats. La resta de jugadors passaran a la tercera fase.

Considerem zona de classificació els primers jugadors classificats, sent aquest nombre 10 menys el nombre de jugadors del grup C (si hi ha dos jugadors del grup C, els 8 primers componen la zona de classificació).

 • Fase 3: El dia 20/02/2021 a les 10 h es jugarà un torneig entre els jugadors esmentats a la fase anterior. En cas de ser 8 o menys, serà amb format round-robin, en cas contrari suís. Les places per l’equip dependran dels jugadors ja classificats: seran 10 menys els jugadors classificats.

En el cas que els jugadors del grup B + els del grup C siguin 8 o menys:

 • Els jugadors del grup B i C tindran la plaça a l’equip automàticament.
 • 20/02/2021 es disputarà un torneig entre tots els jugadors del grup A a les 10 h . Si el nombre de jugadors és 8 o menys, serà un torneig round-robin, en cas contrari, serà amb sistema suís a 7 rondes. Es classificaran per formar part de l’equip els primers classificats (10 menys el nombre de jugadors dels grups B i C).