Fase prèvia del Campionat de Catalunya de Carcassonne 2023

El diumenge 18 de juny ha tingut lloc la primera fase del campionat que decideix el representant català a Essen.

A les 9.30 h del matí tothom estava concentrat al Centre Cultural i Cívic Virgínia Amposta de Sant Vicenç dels Horts, un espai que ha entusiasmat els assistents: escenari, molta amplitud, silenci, art i un sostre que semblava no tenir fi: el local d’assaig dels castellers.

Els participants en aquesta fase eren 14, però a més dels membres de l’organització i dels 4 jugadors que van passar a la fase final del campionat després de quedar en les primeres posicions a la Lliga, també han anat venint famílies, espectadors curiosos i fins i tot l’alcalde i el regidor de Cultura del municipi. Gràcies per l’acollida!

Tal com estava establert a les bases, el format es decidia en funció del nombre de participants. En aquest cas, s’ha fet un suís a 9 rondes: 6 al matí i 3 a la tarda. Les partides s’han anat disputant a bon ritme, i en acabar cada ronda es generava molt de debat sobre les jugades.

Quan ha arribat l’hora de dinar, hi havia dos jugadors empatats a 5 punts en les dues primeres posicions: Toni Soler i David Bourdois, però encara no hi havia res decidit i pràcticament tothom podia optar a la quarta plaça.

Sembla que el dinar se li ha posat una mica millor al Toni, que ha aconseguit mantenir el lideratge fins al final. En canvi, el David s’ha vist desplaçat a la tercera posició per un Siddharta Navarro imparable, que ha acabat quedant només a mig punt del Toni. La quarta posició ha estat molt disputada, però al final només podia recaure en el guanyador de la partida entre Eduard Llorca i Sergio Cristóbal, tots dos participants de la Lliga, en la qual ja havien fet un bon paper. La victòria ha estat per a l’Eduard i, per tant, s’ha quedat amb l’última plaça per a la final.

Així, doncs, els emparellaments de la fase final seran:

Daniel Angelats – Eduard Llorca

Siddharta Navarro – Míriam López

—-

Toni Soler – Samuel Arroyo

Núria Casanovas – David Bourdois

En acabar la jornada, s’han repartit tres premis: dos jocs gentilesa de Devir i un quadre d’una lloseta fet pel Dani García. Un dels jocs ha estat per al cinquè classificat del torneig, Ferran Martín, i la sort ha volgut que l’altre anés a parar a mans de Laura Molins. El quadre commemoratiu ha estat el premi de consolació per a la darrera classificada del torneig, Maria Forcada.

Moltes gràcies als participants, al Club Amatent, a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i a Devir. Esperem retrobar-vos el 16 de juliol, també a Sant Vicenç dels Horts (però a l’Espai Jove La Capella), per gaudir plegats de la fase final del Campionat de Catalunya de Carcassonne.