Camí de la selecció (2a part)

Ni problemes d’organització, ni errors a la plataforma, ni decisions arbitrals pendents: un empat tècnic obliga a allargar el procés de selecció.

Tal com estava previst, els dies 12 i 26 de febrer es va celebrar el torneig classificatori de la selecció catalana per al WTCOC 2022. Ja havíem anticipat que serien unes partides disputades. Doncs tant va ser així, que el procés encara no s’ha pogut tancar. A la normativa hi havia una clàusula que anunciava: “En cas d’empat a punts, s’ignoraran els criteris de desempat de la BGA i es jugarà un desempat en format round-robin entre els jugadors implicats”. I cap aquí anem!

Després d’una primera jornada molt igualada, qualsevol desenllaç era possible: tothom podia arribar a fer-se un forat a l’equip. De fet, al final de la segona jornada, només hi va haver un nom destacat per damunt de la resta: Eduard Llorca. Després d’haver descansat a l’ETCOC 2021, l’Edu ens va demostrar que havia tornat amb energies renovades i es va coronar com a campió del classificatori amb 9 victòries. El van seguir, empatats a 7 punts, Jordi Carlos, Dani García, Óscar Méndez i Santi Fradera. Aquests cinc jugadors, doncs, acompanyaran el vigent campió català, Pere Vives, a l’equip que jugarà el mundial per equips d’enguany.

I a partir d’aquí, embolica que fa fort. Amb 6 punts (només un punt per sota de la majoria de classificats), trobem cinc participants per a quatre places disponibles (Samuel Arroyo, Carolina García, Manel Moya, Eduard Cornet i Núria Casanovas). Amb 5 punts, Daniel Angelats, que després d’haver quedat tercer al campionat de Catalunya i d’haver participat a l’ETCOC 2021, ara es queda a les portes de la selecció. Amb 4 punts, Míriam López, que encara no ha pogut debutar en competició oficial amb l’equip català, però a aquest pas segur que ho aconseguirà ben aviat. I com a cuer de la classificació, Juan Carlos Ruano, que malgrat la puntuació final també ha fet un molt bon paper en el procés.

Així, doncs, els trials per a alguns encara no han acabat. Els jugadors que estan empatats a 6 punts es tornaran a veure els meeples dissabte vinent, 5 de març, a les 10 h, a la plataforma BGA. Després d’aquesta jornada, finalment podrem conèixer els noms de tots els components de la selecció catalana per al WTCOC 2022. Com sempre, us convidem a seguir les partides en directe!