Catalunya 4 – 1 Hongria

Durant la passada setmana de l’11 al 17 de maig, s’ha disputat la primera jornada del campionat del món de Carcassonne online per equips. La cita de Catalunya va ser dissabte a les cinc de la tarda contra Hongria. Van formar part de l’equip català Defdean (David Bourdois), Casumeeple (Samu Arroyo), Senglar (Dani Angelats), Tonisoler i MiquelJornetCAT (ens han demanat explícitament que no fem públic qui s’amaga darrere aquests misteriosos nicknames).

El matx va començar amb molta igualtat i amb partides molt renyides. El primer punt del marcador el va fer pujar qui redacta aquesta crònica, que es va imposar a la primera partida per 119 a 89 (no va estar controlada fins al final), i amb un pèl de fortuna, va aconseguir esgarrapar un empat a 99 a la segona. Com que en aquella partida, qui havia començat, havia estat l’oponent, el punt de la partida i del duel van anar pel jugador català.

El segon punt el va aconseguir en Miquel. Després d’haver estabornit el rival a la primera (106 a 67), l’oponent es va refer i va aconseguir forçar la partida de desempat (92 a 109). En aquesta tercera partida, tot i els tancaments de ciutats del rival a les darreres llosetes, es va acabar imposant en Miquel per 98 a 95. El final, com podeu imaginar, no apte per a cardíacs. El matx se’ns acabava de posar molt de cara, perquè a més del 2 a 0, la partida decisiva d’en Toni pintava força bé.

El contrincant d’en Samu va donar esperances al seu equip, aconseguint el seu primer punt. En la primera partida, el català va sucumbir per 82 a 94, però va forçar el desempat, i de quina manera! 101 a 57. Per definir la partida “bona” se’ns acudeixen poques maneres més precises que la que va fer servir en David Tercero: un autèntic “berenjenal”. El resultat de 59 a 52 així ho demostra (heu guanyat mai una partida amb menys de 60 punts?). Al final, el punt del duel se’l va adjudicar el conjunt hongarès. 2 a 1 per Catalunya.

En Toni va ser qui va assegurar la victòria de l’equip. A la primera partida va ser el jugador hongarès qui es va endur el punt al sarró (91 a 82). A partir d’aquell moment, en Toni va treure la millor versió d’ell mateix, aconseguint dues contundents victòries (95 a 56 i 112 a 87).

Finalment, i defensant el duríssim primer tauler, en David va posar la cirereta al pastís. A la primera partida es va imposar 115 a 69, una diferència gens menor, tenint en compte els més de 600 punts d’ELO de a la BGA del rival. A la segona partida, un gran nivell estratègic i la sort dels campions a les llosetes finals, van fer-li arrencar un empat, i com que havia començat en segon lloc, l’hi donava el punt de la partida i del duel.  

Així doncs, una molt bona victòria per 4 a 1 contra una batalladora Hongria. De la resta de matxos d’aquesta primera jornada, en remarquem un gran nivell per part de la majoria d’equips i jugadors. En destaquem dos enfrontaments: Noruega va rondar la sorpresa contra Japó (es van imposar els nipons per 3 a 2) i Itàlia va atropellar Brasil per 5 a 0. Precisament, és amb l’equip brasiler amb qui ens veurem les cares aquesta setmana. No ens podem fiar d’aquest resultat inicial, sabem que no serà un rival gens fàcil. Però això ja és una altra batalla que avui no toca explicar!

Feu un comentari