3a jornada de la Lliga Catalana

Aquest diumenge els carcassonners i carcassonneres catalans ens vam reunir a Cabrils per celebrar la 3a jornada de la Lliga. Amb els germans Carlos com a amfitrions, el lloc de trobada va ser el local de La Concòrdia, una societat cultural, artística i esportiva de la població maresmenca.

A diferència de les dues primeres jornades, en aquest cas la cita era a les 10 h. Hi havia dos motius per quedar una mica més tard: d’una banda, s’havia de jugar una partida menys; de l’altra, la nit abans hi havia el (sovint criticat i maleït) canvi d’hora. No volíem que el fet de dormir menys pogués servir d’excusa a ningú per deixar grangers estirats per les rotondes… Que aquí tots volem sumar!

La puntualitat va ser més que notable. Hi havia unes quantes absències anunciades, de manera que els jugadors van poder organitzar-se des del principi per anar avançant partides en paral·lel a les de la ronda que tocava. Per als que havien de descansar, hi havia altres opcions: carregar forces amb l’esmorzar, sortir a fora a fer relacions socials o entrenar (ens consta que alguna de les partides no oficials va ser bastant més dura que les de la competició…).

Pel que fa al torneig en si, aquesta jornada va ser més disputada que mai: fins a 6 jugadors van acabar empatats en la primera posició. Ara bé, per la diferència de punts a les partides i tenint en compte que, segons les normes del torneig, en cas d’incompareixença del rival els jugadors presents tenen una victòria temporal per 10 punts de diferència, la victòria va recaure en el Dani Angelats, que està totalment imparable: fins ara només ha deixat escapar mig punt a la Lliga! I per increïble que sembli, encara no havia guanyat cap de les jornades. Ja tocava! I sabeu com ho va celebrar? Amb un dels animals que més el representa (sobretot al món virtual), que ha resultat ser una de les figures emblemàtiques de l’escena cultural cabrilenca. La imatge parla per si sola.

Com en la resta de jornades, per gentilesa de Devir es van lliurar dos premis: un per al guanyador i l’altre per a un dels participants, i també una lloseta commemorativa d’Ucraïna. En aquest cas, el joc va anar a parar al sarró del Joan Pau Brañes, i la lloseta va ser per al Sergio Cristóbal. Enhorabona a tots tres!

Ens acomiadem recordant-vos que la darrera i última jornada de la Lliga tindrà lloc a Llagostera el dia 21 de maig. Aquí es decidirà no només qui es corona campió de la competició, sinó també quins altres tres carcassonners o carcassonneres l’acompanyaran a la final del torneig Nacional Català, que dona plaça per anar a la final mundial d’Essen. Qui aconseguirà la gesta d’optar a representar Catalunya? Desitgem molta sort i encert a tothom! I si algú s’anima a venir de públic, benvingut serà!