Daniel Angelats, vencedor del primer Torneig Llampec

El diumenge 1 de maig ha tingut lloc la primera edició del Torneig Llampec de Carcassonne, un nou format ideat per Carcassonne.cat

A les 9.30 h del matí els rellotges ja estaven col·locats al damunt de les taules de l’Acadèmia Owl de Sant Andreu de la Barca. El primer pas ha estat descobrir-ne el funcionament: la majoria dels participants no havien jugat mai amb rellotges d’escacs, un element molt necessari per a un torneig en què el (poc) temps és un protagonista més de la partida.

Com que es tracta d’un format ultraràpid (partides de màxim 10 minuts, 5 per a cada jugador), s’ha pogut plantejar un torneig round-robin (tots contra tots). Qui més qui menys, abans de presentar-se al torneig havia fet alguna prova a casa per comprovar que fos factible arribar al final de la partida sense haver exhaurit el temps disponible: i és que si el rellotge d’algú marcava 0, perdia automàticament la partida. El cas, però, és que tothom estava tan conscienciat d’aquest fet que en tots els casos s’ha pogut arribar a fer el recompte final de punts. Més d’un ha estat al límit de la taquicàrdia, però tot i tenir un metge a la sala, no ha hagut d’intervenir. Lluny d’això, la tensió s’ha anat dissipant amb riallades constants.

En acabar la primera fase, els quatre jugadors que han quedat al capdamunt de la classificació (Dani Garcia, Daniel Angelats, Carolina Garcia i Núria Casanovas) s’han tornat a batre en segona ronda. El torneig ha finalitzat amb la victòria de Daniel Angelats, que comptava amb un factor extra a favor: a més de ser un gran jugador de Carcassonne, el Daniel també està acostumat a les partides ràpides d’escacs i, probablement, ha estat qui més ha sabut mantenir la calma al llarg del matí.

El nou format ha tingut una molt bona acollida dels participants i, amb alta probabilitat, l’any vinent se’n farà una segona edició. Aquest torneig ha significat el retorn als campionats presencials organitzats per Carcassonne.cat després des de l’esclat de la pandèmia. Tots tenim ganes de joc acumulades i ja us anunciem que ben aviat en vindran més!